pátek 7. července 2017

Těhotenské šílenství


Plánujete rodinu?
Co budete dělat, když skončíte na neschopence?
Chcete mít plněno rizikové těhotenství?


 Řada nastávajících maminek dnes odchází na rizikové těhotenství. Důvody mohou být různé, jisté je ale jedno. Odchod na pracovní neschopnost znamená snížení příjmu.
 Pokud toto snížení chcete kompenzovat pojištěním pracovní neschopnosti, dejte si pozor! Řada pojišťoven rizikové těhotenství nepojistí vůbec, další na ně uplatňují celou škálu výluk.
 V prvé řadě je potřeba si uvědomit, že těhotenství není úraz ani nemoc a rizikové těhotenství není diagnóza. Pokud tedy žena odejde na rizikové těhotenství z důvodu, že nemůže dále vykonávat své povolání, pojišťovna plnit nebude. Většinou se neplní také při nevolnostech, zvracení, těhotenské cukrovce, které jsou považovány za běžnou součást těhotenství.
 Pojišťovny zpravidla jako podmínku plnění vyžadují stanovení diagnózy. Některé pojišťovny plní, pouze je-li ohroženo zdraví matky. Jiné plní i v případě rizik pro dítě.
 Dejte si pozor také na čekací dobu - pokud v této době žena otěhotní, nebude plněno. Pojistit lze také pobyt v nemocnici v souvislosti s rizikovým těhotenstvím a porodem. Zde jsou již pojišťovny benevolentnější, zpravidla ale plní jen za určitý počet dní.
 Doporučení na závěr? Čtěte pečlivě pojistné podmínky a raďte se s odborníky! Určitě byste byli nemile překvapeni, až by vám přišel domů dopis, že nemáte nárok na plnění:(

Žádné komentáře:

Okomentovat