pátek 30. června 2017

Nejvíce nakažených klíšťat je v jižních Čechách!

 
Trávíte hodně času v přírodě? 
Téměř 40% pacientů uvádí, že mají boreliózu diagnostikovanou lékařem, ale neměli, nebo nezaznamenali zakousnuté klíště.
Víte o tom, že nejvíce rizikovou oblastí jsou jižní Čechy? 
Chcete sebe či své děti pojistit, ale nevíte, jak je to s plněním u pojišťoven?


Připojištění rizika vážného onemocnění (VO) dítěte nabízí většina pojišťoven. 

Pojďme se podívat na dvě v médiích velmi diskutovaná onemocnění - 
klíšťovou encefalitidu a lymskou boreliózu

Lymská borelióza je onemocnění bakteriální, nakažení hrozí až po celodenním přisátí klíštěte a léčí se antibiotiky. Lymskou boreliózu většina pojišťoven v připojištění VO nenabízí - pojišťovna NN však toto onemocnění plnit bude, a to 30% z pojistné částky. 

Klíšťová encefalitida je onemocnění virové, k nakažení dochází i po velmi krátkém sání. Až čtvrtina nemocných má trvalé následky (chronické bolesti hlavy, obrna horních končetin, porucha sluchu a zraku, poruchy motorické koordinace...) a při těžkém průběhu dochází k ochrnutí nebo úmrtí. Nejlepší obranou je očkování. Tuto diagnózu má ve svém seznamu VO např. PČS, ČSOB, Generali, Kooperativa, Uniqa, AXA, Allianz, Aegon, NN, ČPP. 

K vyplacení peněz diagnóza nestačí, dítě musí mít i pojišťovnou přesně stanovené potíže např. nezvládne samo vykonat základní denní úkony - obléci se, najíst se, má potíže s osobní hygienou,... ČPP nebude plnit, pokud dítě nebylo v posledních pěti letech před onemocněním proti této nemoci očkováno. 

Obě tyto nemoci můžou naše děti velmi potrápit a zkomplikovat jim budoucnost. Mysleme na to při výběru pojištění a vždy se poraďte s odborníkem, který zná detailně pojistné podmínky a zároveň pomůže s vhodným nastavením pojistných smluv.



Žádné komentáře:

Okomentovat